Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Édes-savanyú csirke rizzsel

Édes-savanyú csirke rizzsel Az édes-savanyú csirke egy népszerű ázsiai étel, amelyet általában rizzsel vagy zöldségekkel tálalnak. Ez az egyszerű és ízletes recept enyhén csípős chili szósszal készül, amely a hagyományos édes-savanyú ízhez egy kis pikantériát ad.

Hozzávalók:

  • 500 g csirkemellfilé, felszeletelve
  • 30 ml olívaolaj
  • 1 ü. Gala édes-savanyú szósz
  • 1 zöld paprika, kockázva
  • 1 piros paprika, kockázva
  • 1/2 fej vöröshagyma, kockázva
  • 250 g rizs

Elkészítés:

  1. Vegyünk elő egy serpenyőt, majd hevítsük fel az olívaolajat közepes lángon.
  2. Rakjuk be a csirkemell szeleteket az olajba. Süssük a csirkemellet 5-6 percig, amíg szép aranybarna lesz, majd fordítsuk meg és süssük a másik oldalát is ugyanennyi ideig.
  3. Öntsük fel a Gala édes-savanyú szósszal, hagyjuk főni 5 percig
  4. Adjuk hozzá a zöld paprikát, piros paprikát és a vöröshagymát, és főzzük további 5 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
  5. Közben egy másik edényben, bő sós vízben főzzük meg a rizst!
  6. Együtt tálaljuk amint kész van!

Jó étvágyat!

Keresés