Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Csípős bolognai spagetti

Csípős bolognai spagetti Ha szeretnéd feldobni kicsit a bolognai spagettit és bírod a csípőset, ez a te recepted!

Hozzávalók:

  • 400g Vinczéné spagetti tészta
  • 500g darált marhahús
  • 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, zúzva
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 doboz darabolt paradicsom  (400g)
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 1/4 teáskanál őrölt fekete bors
  • 1/2 teáskanál só
  • 1-2 teáskanál Chimax csípős chili szósz

Elkészítés:

  1. Forraljunk fel bőséges mennyiségű sós vizet egy nagy lábasban, majd főzzük meg a Vinczéné spagetti tésztát .
  2. Közben, hevítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. Adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pirítsuk 5 percig, amíg lágy és áttetsző lesz.
  3. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, és pirítsuk további 1 percig.
  4. Adjuk hozzá a darált marhahúst, és pirítsuk, amíg barnára sül.
  5. Adjuk hozzá a darabolt paradicsomot, a paradicsompüré, a bazsalikomot, az oregánót, a fekete borsot és a sót. Keverjük össze, majd főzzük 10-15 percig, amíg az ízek összeérnek és a szósz kissé besűrűsödik.
  6. Végezetül, adjuk hozzá a Chimax csípős chili szószt a bolognai szószhoz, majd keverjük össze.
  7. Tálaljuk a spagetti tésztával, és öntsük rá a bolognai szószt.

Jó étvágyat

Keresés