Hozzávalók:
- 400g Vinczéné spagetti tészta
- 500g darált marhahús
- 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, zúzva
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 doboz darabolt paradicsom (400g)
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 1 teáskanál szárított bazsalikom
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 1/4 teáskanál őrölt fekete bors
- 1/2 teáskanál só
- 1-2 teáskanál Chimax csípős chili szósz
Elkészítés:
- Forraljunk fel bőséges mennyiségű sós vizet egy nagy lábasban, majd főzzük meg a Vinczéné spagetti tésztát .
- Közben, hevítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. Adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pirítsuk 5 percig, amíg lágy és áttetsző lesz.
- Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, és pirítsuk további 1 percig.
- Adjuk hozzá a darált marhahúst, és pirítsuk, amíg barnára sül.
- Adjuk hozzá a darabolt paradicsomot, a paradicsompüré, a bazsalikomot, az oregánót, a fekete borsot és a sót. Keverjük össze, majd főzzük 10-15 percig, amíg az ízek összeérnek és a szósz kissé besűrűsödik.
- Végezetül, adjuk hozzá a Chimax csípős chili szószt a bolognai szószhoz, majd keverjük össze.
- Tálaljuk a spagetti tésztával, és öntsük rá a bolognai szószt.
Jó étvágyat