Összetevők
Ivóvíz
Fruktóz-glükóz szirup
Almalé 50%
Málnalé 10% (sűrítményből visszahígítva)
Étkezési sav: citromsav
Szőlőhéj kivonat
Édesítőszerek (Na-ciklamát, aceszulfám-K, szteviol-glikozidok)
Aroma
Tartósítószerek: kálium-szorbát, Na-benzoát
Tápanyagok
100 ml szörpben | 100 ml kész italban | |
---|---|---|
Energia | 768 kJ/ 180 kcal | 32 kJ/ 7,5 kcal |
Zsír | 0 g | 0 g |
-amelyből telített zsírsavak | 0 g | 0 g |
Szénhidrát | 41 g | 1,7 g |
-amelyből cukrok | 35 g | 1,5 g |
Fehérje | <0,5 g | <0,02 g |
Só | 0,19 g | 0,008 g |
Rost | <0,5 g | <0,002 g |
Elkészítés és felhasználás
Hígítási arány:
1 rész szörp és 23 rész (szénsavas) víz. Az ajánlott hígítás szerint elkészített ital gyümölcslé tartalma legalább 2,5%.
Tárolás
Tárolás: (10-23°C). Száraz, hűvös helyen.
MÁLNA GYÜMÖLCSSZÖRP
Palackba zártuk gyermekkorunk emlékeit!
A markáns, édes, illatos málnaízt bármikor előcsalogathatjuk, csak készítsünk belőle egy jéghideg koktélt szódával, vízzel, vagy jeges tejes turmixot!
Figyelem! Erdőben és medvék lakta területen nyitott palackkal ne járkáljunk!
MÁLNÁS-ERDEI GYÜMÖLCSÖS TURMIX
Turmixgépbe öntsünk 2-3 deci tejet, 1/2-1 kiskanál málna gyümölcsszörpöt, és ízlés szerinti mennyiségben fagyasztott erdei gyümölcsöket. Turmixoljuk össze, majd poharakba öntés után csipetnyi fahéjjal ízesítjük!
zsuzsa.kisss (megerősített tulajdonos) –
A kisfiam kedvence. Megunhatatlanul finom! 🙂